Известие

Collapse
No announcement yet.

Прекъсване Алфа 156 1.6 (120)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Прекъсване Алфа 156 1.6 (120)

И така колеги от днес почнах да карам пак колата след ремонта който и направих запали всичко беше в рамките на нормалното .. ноо като натисна педала сякъш работеше на 3 цилиндъра и волана се тресеше леко при ускорение а даже и него го нямаше почти бавно и тромаво вървеше.. правих ремонт на лагер помпата.. и бях свалил и дросел клапата и откачих кабели и такива.. изчистих дросел клапата и я поставих пак в обратния ред,но като я запалихме на обяд запали без проблем ,но се чу някакво щракане от към дросел клапата и после спря и след 1 мин пак се чу и после вече ,не .. та мисълта ми е някой кабел дали е заминал .. а може и самите бобини и свещи.. макар ,че преди ремонта колата си беше пушка.. според мен май проблема трябва да го търся в кабелите.. Вие как мислите ?
    Алфа Ромео 156 1.6 (120 hp) Старата генерация

Надявам се да не си изместил клапата.
    Като за начало, направи една адаптация.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

ще съм благодарен тази адаптация да ми я обясниш за какво става дума ?

Comment

Диагностичен софтуер и OBDII интерфейс имаш ли?

Comment

Нищо такова нямам нито букса... а и тука в Хасково май няма и кой

---------- Post added at 22:48 ---------- Previous post was at 22:41 ----------

Първоначално публикувано от deznam Покажи съобщение
          Нищо такова нямам нито букса... а и тука в Хасково май няма и кой
          Това ли е буксата за която говориш.. ако да направо да я поръчвам от сайта:

http://prodavalnik.com/diagnostic-sc...tika-i13508043

Comment

Е, чак да няма никой с диагностика?!
            Налага се да намериш.

Comment

С тази машинка и софтуера му като ги имам какво мога да човъркам в мозъка на колата ?

Comment

С тази машинка и софтуера му като ги имам какво мога да човъркам в мозъка на колата ?
                Нищо особено. Може да си чистиш грешките и да рестартираш параметрите на някои датчици.

Comment

Ето това ти трябва.
                  http://dx.com/p/obdii-v600-usb-car-d...di-skoda-37633

Comment

В случая мисля да погледна кабелите първо бубини свещи и тогава да минавам на адаптации и такива.. Няма ли някой в България да ги продава за по 20-тина лв бройката ?

Comment

.. Няма ли някой в България да ги продава за по 20-тина лв бройката ?
                      Ммм, не. Искат им къде 40 кинта.

Comment

В случая мисля да погледна кабелите първо бубини свещи и тогава да минавам на адаптации и такива.. Няма ли някой в България да ги продава за по 20-тина лв бройката ?
                        Може да си забравил да закачиш нещо, огледай хубаво! Дюзата свети ли ти? Ако неможеш да се оправиш свиркай, ще и пуснем един кабел!
                        Alfa romeo 33 1.7 8V - the monument and Alfa Romeo 156 1.9JTD

Comment

40 кинта с софта барар си го купих и доста главоболия си спестих. ето линк http://www.programatoribg.com/fiat.htm успех

Comment

И аз мога да те вържа към комп, ама проблема е че си с 1,6 мотора, това еку се поддържа само от платената версия на ФЕС/МЕС, а аз не съм я купувал.
                            Мога да пробвам с някой крак, ама почваме да се занимаваме с неясен успех.
                            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

Първоначално публикувано от Yavor Покажи съобщение
                              И аз мога да те вържа към комп, ама проблема е че си с 1,6 мотора, това еку се поддържа само от платената версия на ФЕС/МЕС, а аз не съм я купувал.
                              Мога да пробвам с някой крак, ама почваме да се занимаваме с неясен успех.
                              Колегата вече е забравил за проблема с колата, но не е писал каква е била причината!
                              Alfa romeo 33 1.7 8V - the monument and Alfa Romeo 156 1.9JTD

Comment

Working...
                              X